KINESIOLOGIA

Trilogia de la salut

Entenem la salut com un procés dinàmic d’adaptació al dia a dia. Quan perdem aquesta capacitat d’adaptació tenim un símptoma. Amb la kine ens fixem en els Quatre terrenys que formen la globalitat de la salut d’una persona: l’estructural, el químic, l’emocional i l’energètic.

Què és?

·    La kine és un mètode d’avaluació i tractament global d’una persona.
·    Uneix els coneixements sobre fisiologia i anatomia de la medicina actual amb coneixements d’altres medicines milenàries.
·     El  cos té la capacitat de solucionar els desequilibris que en ell van apareixent, però a vegades hi han factors (emocionals, nutricionals, energètics o estructurals..) que generen bloqueixos en aquest mecanisme d’autocuració. La kinesiologia Holística ens dóna la possibilitat d’avaluar i tractar a la persona en tots els nivells del seu ésser.

Com es treballa amb la Kinesiologia?

·    Utilitzem els músculs com a eina de treball, mesurant la resposta que ens dóna el SNV(sistema nerviós vegetatiu) a través d’ells.
·    La kine respon per bioressonància. La natura utilitza les vibracions  per transmetre informacions, es coneix des del 1974 que els mecanismes enzimàtics del cos estan regulats per ones electromagnètiques (interessant el llibre “Los mensajes del agua” o “El poder curativo del agua” del Dr. Masaru Emoto).
·    La freqüència i la longitut d’ona de les vibracions són les que diferencien si és informació fisiològica o patològica. Treballem amb filtres homeopàtics o productes fitoterapèutics que emeten una vibració i anirem a buscar quins equilibren la vibració patologica. (de l’òrgan, de l’emoció, de la radiació…) que presenta la persona.

Amb la kine volem equilibrar el cos donant-li allò que el reforça (des d’una vitamina a una flor de bach…) i evitant allò que el debilita (com per exemple: un excés d’algun aliment, una geopatia, un metall pesat en el nostre cos…), amb l’objectiu d’estimular la capacitat autocurativa de l’organisme.

 

Història del la kine

·    Kine aplicada

A principi dels anys 60, en els EUA un quiropràctic, George Goodheart, va desenvolupar la kine aplicada. Tenia un pacient amb un dolor a l’espatlla que no li millorava i que sempre que li feia els test dels músculs de l’espatlla hi havia un que estava dèbil. Un dia quan ja no sabia que fer-li, va començar a treballar-li altres zones dels cos que tenia punts dolorosos i va constatar com tractant-li aquells punts a distància el múscul es reforçava.
Així que va començar a estudiar els meridians d’acupuntura i va anar descubrint la relació de cada múscul amb cada meridià fins a construir un mètode que es basa en el test muscular com a diagnòstic.
Cada muscul te relació amb un òrgan, una emoció, uns aliments…

·    Kine holística

Als anys 80, Raphael Van Assche, fisioterapeuta i osteòpata belga va evidenciar una cosa molt sorprenent durant una exploració clínica a una pacient amiga seva. Estava fent el test del psoas a una pacient amb lumbàlgia i va veure com, mentre parlava de la situació familiar, la longitut del braç variava. Aleshores, va decidir mantenir aquesta postura i continuar parlant amb ella. Curiosament, després d’una estona la longitut ja es mantenia fixa, els dolors i la disfunció havien desaparegut. Va concloure que una forta tensió emocional modifica el to muscular, per això en el moment que aquesta tensió
s’alliberava el braç s’allargava. Relat de la pacient: estava encorvada tallant unes flors al jardí pensant en un familiar seu amb el qual tenia un problema, ve el marit amb el telèfon i li diu que l’agafi, que la truca aquell familiar. Al aixecar-se, després d’una estona encorvada i amb tensió emocional, es va quedar “clavada”. Aquella trucada va ser la gota que va fer vessar el got.
La kine holística utilitza aquest reflexe del braç en forma d’escurçament-allargament (es diu Arm Reflex “AR”), així anem buscant la informació que té guardada el cos sobre la patologia del pacient fins a trobar el que li dona equilibri.

Dídac Pastor
Fisioterapeuta especialista en kinesiologia i teràpia regenerativa

 Leave a Reply