CURS DE MASSATGE PER NADONS

Per què fer massatges?
Mitjançant el massatge compartim el nostre afecte amb els fills, els transmetem el nostre amor i els hi aportem la seguretat i benestar que necessiten. Els primers anys de vida són decisius per al futur adult i està clínicament demostrat que l’amor, les carícies i l’afecte que trasmetem als fills tenen una vital importància pel seu desenvolupament. El massatge és una manera agradable  i fàcil de crear aquest primer vincle.

A qui va dirigit?
En el curs, donem lloc al vincle afectiu que sorgeix del tacte entre pares i fills aconseguint un espai de comunicació únic.  És un temps en que oblidem per una estona les presses i preocupacions i ens dediquem a gaudir de la relació amb el nostre fill a través dels massatges, ens dediquem exclusivament al nostre nadò.

Quins beneficis té?
Els beneficis del contacte i el massatge infantil es poden donar tant a nivell físic com emocional.

A nivell físic en general, ajuda a una millor evolució dels nens, els permet relaxar-se, i reaccionar davant els estímuls amb respostes adequades. Es dóna la possibilitat d’un millor coneixement del seu cos facilitant la integració del seu propi esquema corporal.
Ajuda a alleujerir petits problemes com per exemple els còlics i restrenyiment. També pot ser útil davant el plor i les malalties, fent més resistent el seu sistema inmunitari mitjançant el contacte i ajuda a regular les funcions vitals com la respiració, digestió/eliminació, circulació,…
És interessant remarcar com a nivell físic es produeix una interacció mare-fill que té un efecte beneficiós en la producció de llet.

A nivell emocional són molts els avantatges, no tan sols pels nadons sino també pels pares, que notaran amb la pràctica continuada del massatge a casa com es reforcen els vincles afectius, afavorint una major seguretat i una relació més natural en el futur. Cal esmentar la importància que pel pare tindrà el contacte directe amb el fill durant els primers mesos/anys que duri l’alletament matern.

Quins són els objectius del curs?

·    Orientar la comunicació afectiva entre els nadons i els pares ajudant a intensificar el vincle afectiu.
·    Ensenyar als pares a fer massatge als seus nens (no és necessari tenir coneixements previs sobre el massatge).
·    Informar als pares dels beneficis que té el massatge, a nivell biològic, psicològic, afectiu i social.
·    Obrir un diàleg dirigit a solucionar i/o prevenir els problemes que puguin sorgir durant el curs.
·    Crear un espai d’encontre on trobar solucions a temes que ens preocupen com ara l’augment de pes, els còlics, la necessitat de contacte afectiu en els nadons, les “hores dolentes”, el plor que no entenem, etc.
·    Indicar als pares i/o cuidadors, el tipus de massatge més adequat a les necessitats de cada nen i de cada moment, adaptant-lo segons la seva edat.
·    A part del massatge, s’ensenyaran altres tècniques des del punt de vista osteopatic per tractar als nadons.

Realització del curs:
·    El curs consta de 4 sessions, una sessió per setmana de 90 minuts.
·    Amb el nen podran venir una o dues persones, les que habitualment en tinguin cura.
·    En cada sessió s’explicarà i es posarà en pràctica un conjunt de moviments de massatge i a cada nova sessió s’afegiran nous moviments fins que s’hagi completat tota la sèrie (cames i peus, panxa, pit i braços, cara i esquena).
·    Malgrat les pautes que es segueixen a les sessions, serà el nadó qui “decideixi” el començament i el final de cada sessió de massatge. Sempre respectarem les necessitats del nen.
·    Dies: 18 i 25 de maig, 7 i 14 de juny.
·    Impartit per Jordi Campo, pare, osteòpata i fisioterapeuta.
·    Preu: 50 €.
·    Inscripcions:

GLOBAL SALUT

C/ La Torre de Claramunt, 4, baixos

08700 IGUALADA

93 804 52 27

globaljordi@gmail.comLeave a Reply