No puc aconseguir tot allò que desitjo. Les creences limitants

“ No és fàcil guanyar diners”
“ No crec que ho pugui fer”
“ No sé dir que no”
Una creença és un petit conjunt de suposicions que determinen o conformen una determinada visió de la realitat. Les creences poden ser limitants o, d’altra banda, impulsores.
La majoria de les nostres creences sorgeixen en la nostre infància, en un moment en el que no som conscients del seu impacte: allò que ens diuen els pares, professors, monitors, amics, els mitjans de comunicació… La cultura, el temps, la religió, en algun moment ens han dit que està bé i que no, que podem fer i que no són capaços o què no hauríem de fer.
Moltes pors i dificultats per aconseguir els nostres objectius són creences limitants.
És important tenir creences positives que et recolzin en qualsevol acció que emprenguis a la teva vida, ja que d’elles dependrà l’èxit, la satisfacció personal i el plaer que n’obtinguis. Amb creences basades en la confiança i la pròpia valoració aconseguiràs funcionar amb eficàcia i assertivitat en qualsevol aspecte de la teva vida que vulguis millorar.Treballar la intel·ligència emocional, l’assertivitat, el treball de les diferències i el trencament d’esquemes, en portaran a veure que ho podem fer, que és possible.
Per treballar tot això, és important (després de l’acceptació) buscar que és el que fins ara ens ha impedit aconseguir el que volíem, analitzar els esquemes que tenim i pas a pas modificar-lo per poder canviar la visió i avançar cap els nostres propòsits. Si ho aconseguim no només haurem canviat les nostres creences sinó les futures experiències que viurem.

 

Un conte per reflexionar….

“Los ninos”:
En una tarda nublada y fría, dos ninos patinaban sin preocupación sobre una laguna congelada. De repente el hielo rompió y uno de ellos cayó al agua. El otro agarró una piedra y comenzó a golpear el hielo con todas sus fuerzas, hasta que logró quebrarlo y así salvar a su amigo.

Cuando llegaron los bomberos y vieron lo que había sucedido, se preguntaron: “¿ Cómo lo hizo?”. El hielo esta muy grueso, es imposible que haya podido quebrarlo con esa piedra y sus manos tan pequeñas…..” En ese instante aparició un abuelo y, con una sonrisa dijo: “ –yo sé como lo hizo”.
-“cómo?” le preguntaron
– No había nadie a si alrededor para decirle que no podía hacerlo.
“ El circo de las mariposas”.

Tots som diferents i hem de saber aprofitar el que tenim i no limitar-nos, no ens hem de tallar les ales.

 

Us recomano:
www.youtube.com/watch?v=ZF5M_BjLg8w

 

Encarnació Senserrich

Psicòloga col.19470Leave a Reply